Šťavnatá kachna
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 8 stroužek Česnek
- 2.5 kg Kachna mražená
- 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1588 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 151 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 50.3 mg
- Vláknina 621.7 mg
- Vitamín A 621.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme.
-
2
Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny.
-
3
Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
4
Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.