Šťavnatá kachna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Kachna mražená
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1588 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 50.3 mg
  • Vláknina 621.7 mg
  • Vitamín A 621.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme.

  • 2

    Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny.

  • 3

    Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 4

    Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.

Komentáře k receptu