Vepřové ze Šilángu
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
- 200 g Kompot ananasový
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 72.8 mg
- Draslík 481.2 mg
- Vláknina 2614.1 mg
- Vitamín A 2614.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterem.
-
2
Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, papriku a zázvor. Vložíme maso i s marinádou, osolíme a přidáme oloupané, nakrájené rajče a přilijeme ocet. Mírně dusíme, až je maso měkké.
-
3
Hotové maso obložíme ananasem.