Kapr v rajčatové omáčce
Suroviny
- 40 g Tuk
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Kapr obecný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 116.3 mg
- Draslík 584.8 mg
- Vláknina 587.7 mg
- Vitamín A 587.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a necháme osmahnout.
-
2
Potom přidáme papriku a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s 0,3 l vody. Vše povaříme a podle chuti osolíme, okyselíme a osladíme.
-
3
Do omáčky vložíme omytého, naporcovaného kapra a vaříme ještě 10-15 minut.