Telecí paprika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 896 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 674.7 mg
- Vláknina 1696.5 mg
- Vitamín A 1696.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Osmažíme na másle dosklovata nakrájenou cibuli, přidáme další kus másla, zpěníme ho a přidáme ihned papriku.
-
3
Pak přidáme maso, osolíme, zalijeme vývarem a necháme dusit asi hodinu a půl.
-
4
Připravíme si na másle světlou jíšku a po udušení ji zaděláme k masu tak, aby nám omáčka zůstala hustší, nesmí být řídká. Maso v ní necháme chvíli povařit.
-
5
Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme přes jemné sítko.