Guláš ze skopového masa
Suroviny
- 1000 g Skopová žebra
- 500 g Brambory
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Feferony
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Nové koření celé
- 3 špetka Majoránka
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 139 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 209.3 mg
- Draslík 737 mg
- Vláknina 11808 mg
- Vitamín A 11808 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařící vody dáme maso nasekané i s kostmi na větší kusy. Přidáme divoké koření a vaříme do poloměkka.
-
2
Osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou papriku a vše smícháme s vařeným masem.
-
3
Přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, brambory, nasekané feferonky, majoránku a utřený česnek. Podléváme pozvolna, aby byl guláš stále mírně zahoustlý a vaříme doměkka.
-
4
Podáváme s chlebem.