Guláš ze skopového masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Skopová žebra
  • 500 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Nové koření celé
  • 3 špetka Majoránka
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 209.3 mg
  • Draslík 737 mg
  • Vláknina 11808 mg
  • Vitamín A 11808 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící vody dáme maso nasekané i s kostmi na větší kusy. Přidáme divoké koření a vaříme do poloměkka.

  • 2

    Osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou papriku a vše smícháme s vařeným masem.

  • 3

    Přidáme na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, brambory, nasekané feferonky, majoránku a utřený česnek. Podléváme pozvolna, aby byl guláš stále mírně zahoustlý a vaříme doměkka.

  • 4

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu