Rajčatová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 1.5 g Pepř černý celý
  • 1 g Nové koření celé
  • 0.5 g Bobkový list
  • 1 g Skořice mletá
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 70 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 155.2 mg
  • Vláknina 2317.2 mg
  • Vitamín A 2317.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na horkém tuku osmahneme oloupanou a na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme divoké koření, rozlámanou skořici, přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání povaříme.

  • 3

    Omáčku osolíme, přidáme cukr, ocet a máslo, přecedíme a provaříme.

  • 4

    Rajčatovou omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.

Komentáře k receptu