Telecí játra restovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 433.7 mg
- Draslík 485.3 mg
- Vláknina 1759.9 mg
- Vitamín A 1759.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá, odblaněná játra nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Na pánvi na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na nudličky. Přidáme plátky jater a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Játra opékáme tak dlouho, až přestane vytékat červená šťáva.
-
3
Nakonec přidáme kousek másla, zalijeme 4 lžícemi vývaru a ihned podáváme.