Úhoř na modro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 61 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1003.6 mg
- Vláknina 32609.8 mg
- Vitamín A 32609.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osolené vody přilijeme bílé víno, ocet, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, bobkový list, pepř, petržel nakrájenou na plátky, petrželovou nať a estragon. Vodu uvedeme do varu.
-
2
Nestaženého úhoře vykucháme, omyjeme, zalijeme vroucím octem a vložíme do připraveného vývaru. Bez vaření necháme táhnout na mírném ohni asi 25 minut.
-
3
Měkkou rybu vyjmeme a po okapání ji upravíme na nahřátou mísu. Pokapeme máslem, obložíme dílky citronu a nasekaným koprem.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.