Játrové noky v hovězím vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 150 g Játra hovězí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žemle tuková
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 špetka Sůl
  • 6 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1057 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 351 mg
  • Vláknina 1103.9 mg
  • Vitamín A 1103.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno.

  • 2

    Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku.

  • 3

    Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky.

  • 4

    Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru.

Komentáře k receptu