Telecí řízky s aromatickou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 17.8 mg
- Draslík 264.5 mg
- Vláknina 2216 mg
- Vitamín A 2216 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky.
-
2
Telecí maso nakrájíme na tenké plátky a zlehka naklepeme. Na teflonové pánvi rozpálíme olej a opečeme je cca půl minuty po každé straně.
-
3
Poté vyjmeme a na výpeku cca 4min orestujeme slaninu s cibulí. Zalijeme vínem a necháme odpařit asi na polovinu množství. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou z konzervy a promícháme. Po 5min vrátíme zpět maso a ještě cca 3min povaříme.
-
4
Dochutíme najemno nasekanou petrželkou a rozmarýnem, rozdělíme na talíře a podáváme.