Sardinky na roštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Sardinka obecná
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2594 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 283 g
  • Sodík 96896 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 40.2 mg
  • Vláknina 1196 mg
  • Vitamín A 1196 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať jemně nasekáme, smícháme s máslem, utvoříme váleček, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v ledničce.

  • 2

    Z omytých sardinek odstraníme ploutve, hlavy, vykucháme a opláchneme. Kostru uchopíme u hlavy a vytrhneme ji. Vzniknou tak filety. Poté file osušíme, osolíme, potřeme tukem a na rozpáleném roštu zprudka opečeme.

  • 3

    Každou porci ozdobíme plátkem citrónu s kolečkem ztuhlého petrželového másla a podáváme s vařenými bramobrami posypanými petrželovou natí nebo se smaženými bramborovými hranolkami a saláty.

Komentáře k receptu