Sardinky na roštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2594 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 283 g
- Sodík 96896 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 40.2 mg
- Vláknina 1196 mg
- Vitamín A 1196 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať jemně nasekáme, smícháme s máslem, utvoříme váleček, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v ledničce.
-
2
Z omytých sardinek odstraníme ploutve, hlavy, vykucháme a opláchneme. Kostru uchopíme u hlavy a vytrhneme ji. Vzniknou tak filety. Poté file osušíme, osolíme, potřeme tukem a na rozpáleném roštu zprudka opečeme.
-
3
Každou porci ozdobíme plátkem citrónu s kolečkem ztuhlého petrželového másla a podáváme s vařenými bramobrami posypanými petrželovou natí nebo se smaženými bramborovými hranolkami a saláty.