Uzené maso s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová uzená plec
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 77.7 mg
  • Draslík 498.8 mg
  • Vláknina 11890.4 mg
  • Vitamín A 11890.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a pórek nakrájené na kolečka, zalijeme šálkem horké vody. Vmícháme sůl a koření.

  • 2

    Na osmahnutou cibuli a pórek položíme plátky jablek a na ně plátky masa.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby a 25 minut zapékáme.

  • 4

    Podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo topinkami.

Komentáře k receptu