Hovězí na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 3352.3 mg
  • Vitamín A 3352.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme směsí utřeného česneku, zázvoru, papriky a citronové šťávy. Maso dáme dusit na zpěněnou cibuli.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, vysmahneme šťávu, zaprášíme moukou, zředíme vývarem a povaříme.

  • 3

    Do hotové omáčky můžeme přidat sladkou smetanu.

Komentáře k receptu