Galantina z kuřete I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1200 g Kuře
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 250 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 508.9 mg
  • Draslík 909.3 mg
  • Vláknina 1335.8 mg
  • Vitamín A 1335.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém množství osolené vody spolu se zeleninou a cibulí uvaříme do měkka rozčtvrcené kuře. Uvařené kuře vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a bílé maso nakrájíme na malé kostky. Stejně nakrájíme uzené maso a polovinu slaniny.

  • 2

    Zbytek slaniny spolu s kůží a syrové maso dvakrát umeleme. Bude tak jemnější.

  • 3

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem a vymícháme na hustší kaši. Do kaše vmícháme umleté maso, přidáme vejce ušlehaná do pěny, paštikové koření, muškátový květ, koňak a na kostičky nakrájené maso.

  • 4

    Zavírací pudinkovou formu vymastíme, směs do ní vložíme do 3/4 výšky a uvaříme ve vodní lázni zhruba 1,5 hodiny.

  • 5

    Uvařenou galantinu necháme do příštího dne vychladnout.

  • 6

    Galantinu podáváme studenou s toasty nebo bílým pečivem.

Komentáře k receptu