Hanácká kapustnica s houbami
Suroviny
- 100 g Švestky sušené
- 250 g Zelí kysané
- 20 g Houby sušené
- 20 g Sádlo škvařené
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 19.9 mg
- Draslík 497.8 mg
- Vláknina 8092.8 mg
- Vitamín A 8092.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka.
-
2
Podusíme doměkka v malém množství vody sušené houby a stejným způsobem podusíme i vypeckované švestky.
-
3
Potom švestky a houby přidáme k zelí (i s vodou ve které jsme je vařili).
-
4
Nakrájíme najemno cibuli a zpěníme na sádle. Přisypeme mletou papriku a přilijeme mouku rozmíchanou v mléce. Vše společně uvaříme doměkka.
-
5
Nakrájíme na kolečka klobásu a přidáme ji i se smetanou do kapustnice.
-
6
Ochutíme solí, krátce necháme přejít varem a podáváme.