Kuře obalené v citronovém jogurtu
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 300 ml Omáčka Aioli
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 8 ks Ředkvička
- 1 hrst Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb Pita
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 61 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 888.6 mg
- Vláknina 4279.9 mg
- Vitamín A 4279.9 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každý plátek masa rozkrojíme podélně na tři proužky.
-
2
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, skořici, nové koření, pepř, olej, citronovou šťávu a jogurt.
-
3
Vložíme maso, důkladně obalíme a zakryté necháme min. půl hodiny odpočinout v lednici.
-
4
Proužky masa napíchneme po třech na špízy a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min. Každé 2min obracíme.
-
5
Každou placku pita chlebu rozpůlíme, prohřejeme krátce cca 30sec na grilu, poté otevřeme a do každé vložíme maso z jednoho špízu.
-
6
Doplníme roztrhaným salátem, rajčaty a ředkvičkami nakrájenými na plátky. Přidáme lžíci aioli s pečeným česnekem, ochutíme solí, pepřem a pitu uzavřeme.
-
7
Podáváme horké.