Houbařovo kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1016 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 319.7 mg
  • Draslík 1257.3 mg
  • Vláknina 5574.8 mg
  • Vitamín A 5574.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.

  • 2

    Potom přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji ve výpeku zesklovatět. Podlijeme vínem a zakryté poklicí dáme do trouby péci.

  • 3

    Když začne kuře červenat, posypeme je tymiánem, přidáme k němu očištěné a na plátky nakrájené houby a společně dopečeme. Nakonec zjemníme šťávu lžící kečupu.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu