Asijský vepřový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso libové
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 400 g Čočka sterilovaná
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Cibule červená
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 398.1 mg
  • Vláknina 21036.1 mg
  • Vitamín A 21036.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3798.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a 2-3min orestujeme polévkovou zeleninu a najemno nasekanou cibuli a česnek. Poté přídáme maso a opékáme další 3-4min.

  • 3

    Čočku necháme okapat na sítě a spolu s vývarem přidáme do pánve. Na mírném ohni 4-5min podusíme.

  • 4

    Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem, cukrem a kořením. Posypeme nasekanými lístky koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu