Asijský vepřový guláš
Suroviny
- 600 g Vepřové maso libové
- 100 g Zelenina kořenová
- 400 g Čočka sterilovaná
- 125 ml Vývar drůbeží
- 3 ks Cibule červená
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 36 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 398.1 mg
- Vláknina 21036.1 mg
- Vitamín A 21036.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3798.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a 2-3min orestujeme polévkovou zeleninu a najemno nasekanou cibuli a česnek. Poté přídáme maso a opékáme další 3-4min.
-
3
Čočku necháme okapat na sítě a spolu s vývarem přidáme do pánve. Na mírném ohni 4-5min podusíme.
-
4
Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem, cukrem a kořením. Posypeme nasekanými lístky koriandru a podáváme.