Ovocné taštičky wan-tan
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 ks Jablka
- 2 ks Kompot broskvový
- 1 ks Hrušky
- 1 ks Baby ananas
- 3 polévková lžíce Mandle
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Cukr skořicový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Meduňka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 10 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 513.6 mg
- Vláknina 18832.8 mg
- Vitamín A 18832.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme 50ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru, přepuštěné máslo a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
-
2
Na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vykrojíme cca 12 čtverců.
-
3
Jablko a hrušku oloupeme, odstraníme jadřince, nastrouháme najemno a pokapeme citronovou šťávou. Broskve necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Ananasovou dužinu nakrájíme rovněž na kostičky.
-
4
Smícháme med se skořicovým cukrem a mletými mandlemi a přidáme k ovoci.
-
5
Náplň rozdělíme na čtverce těsta a rohy k sobě uprostřed přitiskneme. Taštičky naskládáme do bambusových košíčků.
-
6
Ve woku přivedeme k varu trochu vody se zbytkem cukru, usadíme košíčky a zakryté vaříme v páře cca 10-12min.
-
7
Podáváme teplé, dozdobené lístky meduňky.