Pappardelle se zvěřinovým ragú
Suroviny
- 40 g Cibule
- 40 g Mrkev kořen
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Celer řapíkatý
- 550 g Srnčí plec
- 400 g Těstoviny Pappardelle
- 300 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 10 ks Jalovec
- 1 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 10 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 537.2 mg
- Vláknina 13248.7 mg
- Vitamín A 13248.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kousky a rozsekáme v mixéru.
-
2
Mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a krátce cca 2-3min orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme maso a na prudkém ohni opékáme další 3min.
-
3
Přidáme nasekaná rajčata, zalijeme vínem a stejným množstvím vody.
-
4
Do pytlíčku z gázy vložíme skořici, jalovcové kuličky, hřebíček, celý pepř a bobkový list a přidáme k masu. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni min. 3hodiny. Když je omáčka hotová, koření vyjmeme.
-
5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, promícháme se zvěřinovým ragú, posypeme parmazánem a podáváme.