Smažená zelenina na čínský způsob
Suroviny
- 230 g Brokolice
- 450 g Zelí hlávkové bílé
- 115 g Hrachové lusky
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 498.8 mg
- Vláknina 11747.5 mg
- Vitamín A 11747.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev dáme slunečnicový a sezamový olej a na něm osmahneme nakrájený česnek - asi třicet vteřin.
-
2
Přidáme brokolici nakrájenou na malé kousky a za stálého míchání restujeme tři minuty.
-
3
Poté přidáme hrachové lusky a restujeme další dvě minuty.
-
4
Nakonec přidáme nakrájené hlávkové nebo čínské zelí a najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání restujeme další dvě minuty.
-
5
Přilijeme sójovou omáčku,rýžové víno a za stálého míchání vaříme čtyři minuty, dokud zelenina nezměkne.
-
6
Nakonec posypeme nasucho praženými sezamovými semínky a můžeme podávat.