Velikonoční koláče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 12 kostka Cukr krupice
  • 0.75 kostka Droždí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej stolní
  • 100 ml Majonéza
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 82.1 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 3614 mg
  • Vitamín A 3614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka zamícháme kvasnice a trochu cukru. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, přidáme cukr, žloutky, majonézu, olej a kvásek. Vymícháme těsto a necháme na teplém místě kynout.

  • 2

    Po vykynutí z těsta tvoříme malé koláčky, které potřeme máslem a plníme libovolnou směsí (např. makovou, tvarohovou nebo povidlovou).

  • 3

    Koláčky posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia dozlatova.

Komentáře k receptu