Švestková bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 600 g Švestky
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 169.5 mg
  • Vláknina 2894.8 mg
  • Vitamín A 2894.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.

Komentáře k receptu