Švestková bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 12 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 169.5 mg
- Vláknina 2894.8 mg
- Vitamín A 2894.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva.
-
2
Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.