Kompotované broskve s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Rýže loupaná
  • 300 g Cukr krupice
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Broskve
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Likér meruňkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 364.9 mg
  • Vláknina 6621.6 mg
  • Vitamín A 6621.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.

  • 3

    Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.

Komentáře k receptu