Kompotované broskve s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 2 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 364.9 mg
- Vláknina 6621.6 mg
- Vitamín A 6621.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.
-
2
Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.
-
3
Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.