Tvarohové knedlíčky se žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 120 g Strouhanka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 8 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 131.8 mg
  • Draslík 69.4 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané žemle nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem a necháme nabobtnat. Posypeme je moukou, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl a vejce. Zpracujeme tuhé těsto.

  • 2

    Z těsta utvoříme váleček a rozkrájíme jej na malé dílky - asi 3cm v průměru. Knedlíčky vaříme asi 6 minut. Pokud jsou příliš měkké, zahustíme těsto strouhankou.

  • 3

    Po vyjmutí z vody necháme knedlíčky odkapat, obalíme je v osmažené strouhance, posypeme cukrem a polijeme máslem.

Komentáře k receptu