Jablka smažená nebo pečená v odpalovaném těstě
Suroviny
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 ml Víno bílé
- 58.34 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 8 ks Jablka
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 13 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 141.8 mg
- Draslík 239.1 mg
- Vláknina 8684.3 mg
- Vitamín A 8684.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a vykrojíme jadřince z jablek a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokapeme citrónovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme pokapat i rumem. Necháme přikryté 30 minut a stát.
-
2
Na pálenou hmotu svaříme víno, sůl a máslo. Do vroucího vysypeme moukou a mícháme stále na ohni a odpalujeme, až se hmota odděluje od stěn a vytvoří se kulatý knedlík.
-
3
Sejmeme hmotu z ohně, necháme prochladnout a zamícháme postupně žloutky.
-
4
Připravenou hmotou jablka obalujeme, nebo husté těsto rozválíme na vále, nakrájíme čtverečky a hmotou kolečka jablek obalujeme.
-
5
Tvary vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách, nebo dáváme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
-
6
Po usmažení či upečení obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.