Starosrbské medové pečivo s pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Med včelí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 125 g Sádlo škvařené
  • 10 g Droždí
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 62.4 mg
  • Draslík 73.9 mg
  • Vláknina 2860.5 mg
  • Vitamín A 2860.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléco rozděláme droždí a vlijeme je do mísy s prosátou moukou. Přidáme sádlo, med, cukr, vejce, hřebíček, skořici, ořechy a pepř. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme placku silnou asi 4mm. Tvořítkem vykrajujeme různé tvary, srovnáme je na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě dorůžova.

  • 3

    Hotové cukroví potřeme medem, necháme den odležet a podáváme.

Komentáře k receptu