Datlové čtverečky s vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 8 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 4200.9 mg
- Vitamín A 4200.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni osmahneme vlašské ořechy za stálého míchání 4 minuty. Necháme vychladnout a nasekáme nahrubo.
-
2
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.
-
3
Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme nakrájené datle a mícháme, dokud se nevytvoří směs.
-
4
Polovinu datlové směsi rozetřeme ve formě. Posypeme kousky vlašských ořechů, mírně zatlačíme a potřeme druhou polovinou směsi. Posypeme sezamovými semínky a přitlačíme lehce prsty. Necháme v lednici ztuhnout.
-
5
Vyklopíme formu a odstraníme papír.
-
6
Rozkrájíme na čtverečky a podáváme jako zákusek ke kávě.