Dušené jehněčí maso s meruňkami
Suroviny
- 175 g Meruňky sušené
- 225 g Žampiony - sterilované
- 450 g Jehněčí kýta
- 5 g Koriandr čerstvý
- 150 ml Víno červené
- 350 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 22 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 75.8 mg
- Draslík 1180.3 mg
- Vláknina 12209.2 mg
- Vitamín A 12209.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 150 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme osolené jehněčí maso a 5 minut smažíme. Vyndáme a udržujeme teplé.
-
3
Do stejné pánve dáme nakrájenou cibuli a česnek a 5 minut smažíme, dokud nezměknou. Přidáme osmažené maso, mouku, koriandr a kmín. Minutu smažíme za stálého míchání.
-
4
Přiléváme vývar a víno a přivedeme k varu. Přidáme žampiony, rajčatový protlak, svazeček koření a pepř a vše promícháme.
-
5
Dáme do zapékací mísy, přiklopíme a hodinu pečeme.
-
6
Přidáme meruňky a 30 minut dusíme.
-
7
Vyjmeme svazeček koření a přidáme koriandr.
-
8
Nakonec pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.