Zajíc zapečený se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Zaječí kýta
  • 3 ks Nové koření celé
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 šálek Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1300 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 97575 mg
  • Bílkoviny 124 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 353 mg
  • Draslík 3093.5 mg
  • Vláknina 44150.4 mg
  • Vitamín A 44150.4 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.

  • 3

    Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.

Komentáře k receptu