Zajíc zapečený se smetanou
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 ks Sůl
- 2 ks Zaječí kýta
- 3 ks Nové koření celé
- 0.5 l Zakysaná smetana
- 1 šálek Zelenina kořenová
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1300 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 70 g
- Sodík 97575 mg
- Bílkoviny 124 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 353 mg
- Draslík 3093.5 mg
- Vláknina 44150.4 mg
- Vitamín A 44150.4 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
-
2
Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
-
3
Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.
-
4
Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.