Székelský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 46 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 165.6 mg
- Draslík 591.9 mg
- Vláknina 9778.3 mg
- Vitamín A 9778.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4745.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do kastrolu a přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, papriku, kopr a kmín. Pod pokličkou vše dusíme ve vlastní šťávě a později mírně podlijeme.
-
2
Když je maso částečně měkké, přidáme kysané zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme hustou smetanu a vše povaříme.