Zeleninová sekaná

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 252.8 mg
  • Draslík 448 mg
  • Vláknina 12915 mg
  • Vitamín A 12915 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmočíme na kostičky nakrájené rohlíky a mezitím si uvaříme kořenovou zeleninu, brambory a brokolici. Vařenou zeleninu nastrouháme nahrubo, brokolici a cibuli nasekáme najemno. Dáme do mísy, přidáme rozmočené rohlíky, 2 vejce, sůl, koření a prolisovaný česnek, mouku a strouhanku tak, aby hmota zhoustla.

  • 2

    Zbylá dvě vejce uvaříme natvrdo.

  • 3

    Hmotu upravíme mokrýma rukama v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku na bochánek, do kterého jsme vložili oloupaná vejce.

  • 4

    Sekanou pečeme přiklopenou v předehřáté troubě asi hodinu až hodinu a půl a stále mírně podléváme vodou.

Komentáře k receptu