Zeleninová sekaná
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 400 g Zelenina kořenová
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 252.8 mg
- Draslík 448 mg
- Vláknina 12915 mg
- Vitamín A 12915 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce rozmočíme na kostičky nakrájené rohlíky a mezitím si uvaříme kořenovou zeleninu, brambory a brokolici. Vařenou zeleninu nastrouháme nahrubo, brokolici a cibuli nasekáme najemno. Dáme do mísy, přidáme rozmočené rohlíky, 2 vejce, sůl, koření a prolisovaný česnek, mouku a strouhanku tak, aby hmota zhoustla.
-
2
Zbylá dvě vejce uvaříme natvrdo.
-
3
Hmotu upravíme mokrýma rukama v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáčku na bochánek, do kterého jsme vložili oloupaná vejce.
-
4
Sekanou pečeme přiklopenou v předehřáté troubě asi hodinu až hodinu a půl a stále mírně podléváme vodou.