Fenyklový salát s pomeranči
Suroviny
- 350 g Jahody zahradní
- 400 g Fenykl sladký - hlíza
- 3 ks Pomeranče
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 11 g
- Sodík 96912 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1016.9 mg
- Vláknina 20878 mg
- Vitamín A 20878 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl omyjeme, rozčtvrtíme a odstraníme tvrdý stonek. Bulvu nakrájíme na tenké plátky, pomeranče oloupeme a podélně nakrájíme na kolečka, jahody nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme v míse.
-
2
Pomerančovou a citronovou šťávu, zelený pepř, olivový olej, sůl, pepř a špetku cukru smícháme na zálivku. Přelijeme jí salát, zamícháme, necháme asi 10 minut uležet a podáváme s čerstvým pečivem.