Cukety smažené v těstíčku
Suroviny
- 800 g Cuketa
- 125 g Ořechy Kešu
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Jogurt bílý
- 16.8 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín římský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 58 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 183.4 mg
- Draslík 860.1 mg
- Vláknina 7099 mg
- Vitamín A 7099 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety nejprve omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Koriandr opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
2
Na obalení smícháme mleté kešu oříšky, nastrouhaný parmazán a koriandr. V míse rozšleháme vejce, ochutíme solí a pepřem. Plátky cuket nejprve namočíme ve vejci a poté obalíme v připravené směsi a obal lehce přitiskneme. Poté je ozlatova osmažíme ve woku na rozpáleném oleji.
-
3
Mezitím smícháme smetanu s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek a papriku bez semínek nakrájenou na co nejmenší kostičky. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a římským kmínem.
-
4
Smažené cukety podáváme s omáčkou.