Tagliatelle s pestem z mandlí a petrželky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Potočnice
  • 0.5 ks Chilli paprička sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 97087 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 249.5 mg
  • Vláknina 10632.5 mg
  • Vitamín A 10632.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme.Lístky otrháme a nasekáme najemno.Česnek oloupeme a s bylinkami a mandlemi rozmixujeme v mixeru.

  • 2

    Do směsi přidáme nastrouhané pecorino, olej a rozdrcené chilli a krátce promixujeme.Pesto zalijeme vývarem a osolíme.

  • 3

    Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.Při zcezování zachytíme 100 ml vody, ve které se nudle vařily.Do těstovin vmícháme pesto(je-li příliš suché přidáme trochu vody z nudlí).

Komentáře k receptu