Tagliatelle s pestem z mandlí a petrželky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 8 g
- Sodík 97087 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 249.5 mg
- Vláknina 10632.5 mg
- Vitamín A 10632.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bazalku a petrželku opláchneme a osušíme.Lístky otrháme a nasekáme najemno.Česnek oloupeme a s bylinkami a mandlemi rozmixujeme v mixeru.
-
2
Do směsi přidáme nastrouhané pecorino, olej a rozdrcené chilli a krátce promixujeme.Pesto zalijeme vývarem a osolíme.
-
3
Tagliatelle uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.Při zcezování zachytíme 100 ml vody, ve které se nudle vařily.Do těstovin vmícháme pesto(je-li příliš suché přidáme trochu vody z nudlí).