Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1127 kcal
- Sacharidy 190 g
- Tuky 16 g
- Sodík 96957 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 738.8 mg
- Vláknina 18941 mg
- Vitamín A 18941 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety očistíme, u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Okurku očistíme, oloupeme, lžičkou vyškrábeme semena a dřeň nakrájíme na kostičky.
-
3
Rajčata spaříme, přelijeme studenou vodou, oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a dřeň se semeny vymačkáme do hrnečku.
-
4
Sádlo rozehřejeme na pánvi a kotlety opečeme po obou stranách 3-4 minuty. Opečené poté vložíme do jiné nádoby a dáme na páru.
-
5
Do šťávy po opékání dáme připravenou zeleninu, osolíme a přelijeme procezeno šťávou z rajčat.
-
6
Jakmile bude okurka měkká, přelijeme zeleninou kotlety a podáváme.
-
7
Jako přílohy je vhodný bílý chléb anebo rýže.