Dýňovo-čokoládové hrudky
Suroviny
- 256 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Čokoládové kousky
- 50 g Cukr moučka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Cukr krystal
- 6 polévková lžíce Dýňové pyré
- 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 23 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 17.3 mg
- Vláknina 4584.3 mg
- Vitamín A 4584.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Ve velké míse smícháme mouku, cukr moučka, kypřící prášek, sůl, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a zázvor. Dobře promícháme.
-
3
Máslo nastrouháme najemno a přidáme ho do sypké směsi. Přidáme také dýni, smetanu a vejce a vypracujeme těsto. Nakonec ještě vmícháme čokoládové kousky a promícháme.
-
4
Ze směsi odebíráme těsto po lžících a klademe ho na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením necháme asi na 30 minut v lednici.
-
5
Poté pečeme 15 minut.
-
6
Po vychlazení podáváme.