Dýňovo-čokoládové hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 256 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Čokoládové kousky
  • 50 g Cukr moučka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Cukr krystal
  • 6 polévková lžíce Dýňové pyré
  • 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 17.3 mg
  • Vláknina 4584.3 mg
  • Vitamín A 4584.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Ve velké míse smícháme mouku, cukr moučka, kypřící prášek, sůl, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a zázvor. Dobře promícháme.

  • 3

    Máslo nastrouháme najemno a přidáme ho do sypké směsi. Přidáme také dýni, smetanu a vejce a vypracujeme těsto. Nakonec ještě vmícháme čokoládové kousky a promícháme.

  • 4

    Ze směsi odebíráme těsto po lžících a klademe ho na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením necháme asi na 30 minut v lednici.

  • 5

    Poté pečeme 15 minut.

  • 6

    Po vychlazení podáváme.

Komentáře k receptu