Sladce pikantní pomeranče pečené na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Sherry brandy
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 369.8 mg
  • Vláknina 9740 mg
  • Vitamín A 9740 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky silné cca 2,5cm. Smícháme brandy a cukr, do směsi vložíme plátky pomerančů a obalíme.

  • 2

    Rozložíme je na čtverce alobalu, posypeme kardamomovými tobolkami, rohy alobalu spojíme a přeložíme.

  • 3

    Grilujeme na venkovním grilu na mírně vychladlém uhlí 15-20min nebo v troubě předehřáté na 200C cca 10-15min.

  • 4

    Pomeranče podáváme horké.

Komentáře k receptu