Ovesné lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 154 mg
  • Vláknina 2525 mg
  • Vitamín A 2525 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do hrnečku, přilijeme trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Ostatní sypké přísady vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko rozmíchané s vejcem a zaděláme řídké lívancové těsto. Necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.

  • 3

    Z těsta smažíme na lívanečníku nebo na pánvi potřené olejem menší lívance z obou stran dozlatova.

  • 4

    Můžeme podávat s povidly, s marmeládou, se šlehačkou nebo jen obalené v cukru se skořicí.

Komentáře k receptu