Sedmivrstvé burrito
Suroviny
- 180 g Hovězí maso mleté
- 180 g Fazole červené sterilované
- 150 g Omáčka Guacamole
- 150 g Pico de gallo
- 150 g Zakysaná smetana
- 30 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Extra panenský olivový olej citrónový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Tortilla
- 1 ks Salát ledový
- 2 ks paprička jalapeňo
- 1 polévková lžíce Koření Taco
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1093 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 1230.2 mg
- Vláknina 23315.5 mg
- Vitamín A 23315.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak dlouho, dokud se voda nevypaří.
-
2
Mezitím si na druhé pánvi na zbylém oleji opečeme jalapeňos nakrájené na plátky. Smažíme je asi 5 minut ze všech stran na mírném plameni. Dáme stranou.
-
3
Fazole smícháme s chilli omáčkou a trochou soli. Zahřejeme je na mírném plameni.
-
4
Ohřejeme tortily a začneme vrstvit – nejprve přijdou fazole, druhou vrstvu tvoří maso, poté guacamole, čtvrtá vrstva je omáčka pico de gallo, poté salát, zakysaná smetana a sedmou vrstvou jsou chilli papričky.
-
5
Zarolujeme a podáváme.