Propletená roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 40 g Droždí
  • 60 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 249 mg
  • Draslík 349.3 mg
  • Vláknina 11447.2 mg
  • Vitamín A 11447.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, části moučkového cukru a lžíce hladké mouky necháme vzejít kvásek.

  • 2

    V míse ke kvásku přidáme polohrubou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.

  • 3

    Na vále rozdělíme vykynuté těsto na tři stejné díly. Každý vyválíme na plát a potřeme nádivkou. Nádivku připravíme tak, že mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr zaděláme vejci.

  • 4

    Stočíme jako roládu, průměr každé rolády bude asi 6 cm.

  • 5

    Ze tří rolád opatrně zapleteme silný cop, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu