Propletená roláda
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy vlašské
- 500 g Mouka polohrubá
- 40 g Droždí
- 60 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 200 g Čokoláda na vaření
- 250 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 40 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 249 mg
- Draslík 349.3 mg
- Vláknina 11447.2 mg
- Vitamín A 11447.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, části moučkového cukru a lžíce hladké mouky necháme vzejít kvásek.
-
2
V míse ke kvásku přidáme polohrubou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
-
3
Na vále rozdělíme vykynuté těsto na tři stejné díly. Každý vyválíme na plát a potřeme nádivkou. Nádivku připravíme tak, že mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr zaděláme vejci.
-
4
Stočíme jako roládu, průměr každé rolády bude asi 6 cm.
-
5
Ze tří rolád opatrně zapleteme silný cop, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.