Ovocný koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 300 g Rybíz červený
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 132.8 mg
  • Vláknina 4430 mg
  • Vitamín A 4430 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo (nebo Heru) pokojové teploty nakrájíme na plátky do mísy a přidáme prosátý moučkový cukr. Šleháme do pěny. Do vzniklé pěny postupně přidáme žloutky, přisypeme vanilkový cukr a znovu šleháme.

  • 2

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do ušlehané pěny vmícháme polovinu prosáté mouky, potom zlehka vmícháme polovinu sněhu, vsypeme zbylou mouku a vmícháme zbylý sníh. Těsto vymícháme dohladka.

  • 3

    Připravené rozetřeme stěrkou do plechu s vyšším okrajem (nebo do pekáčku) vyloženého pečícím papírem. Poklademe omytým, okapaným rybízem, který pocukrujeme krupicovým cukrem.

  • 4

    Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C 30-40 minut.

Komentáře k receptu