Grahamky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 360 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 17 g Droždí
  • 30 g Olej rostlinný
  • 10 g Otruby pšeničné
  • 100 ml Voda pitná
  • 170 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 13833.7 mg
  • Vitamín A 13833.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na omládek dáme do mísy a umícháme a pod utěrkou necháme 45 minut kynout.

  • 2

    Po vykynutí přidáme suroviny na těsto a dobře vymícháme. Těsto přikryjeme a necháme asi 90 minut kynout. V mezičase alespoň dvakrát promícháme.

  • 3

    Hotové těsto na vále vypracujeme, rozdělíme na díly a tvoříme dalamánky nebo tvary podle vlastní chuti.

  • 4

    Pečivo klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme zhruba 20 minut v závislosti na velikosti.

Komentáře k receptu