Grahamky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 6 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 73.7 mg
- Vláknina 13833.7 mg
- Vitamín A 13833.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny na omládek dáme do mísy a umícháme a pod utěrkou necháme 45 minut kynout.
-
2
Po vykynutí přidáme suroviny na těsto a dobře vymícháme. Těsto přikryjeme a necháme asi 90 minut kynout. V mezičase alespoň dvakrát promícháme.
-
3
Hotové těsto na vále vypracujeme, rozdělíme na díly a tvoříme dalamánky nebo tvary podle vlastní chuti.
-
4
Pečivo klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme zhruba 20 minut v závislosti na velikosti.