Jablkové řezy s čokoládovou polevou
Suroviny
- 240 g Cukr krupice
- 350 g Jablka
- 100 g Ořechy vlašské
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Poleva čokoládová
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 36 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 317.7 mg
- Vláknina 5230.9 mg
- Vitamín A 5230.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme hrubou mouku, přidáme celá vejce, cukr, oloupaná, nastrouhaná jablka, mleté ořechy, vanilkový cukr, prášek do pečiva, skořici a olej. Umícháme těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
-
2
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
3
Po upečení ještě teplý moučník přelijeme čokoládovou polevou a po vychladnutí nakrájíme na řezy.