Mrkvance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 76.7 mg
- Draslík 99.7 mg
- Vláknina 4353.3 mg
- Vitamín A 4353.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, vsypeme cukr, vlijeme lžíci vlažného mléka, posypeme trochou mouky a necháme vykynout. Poté vlijeme zbylé mléko, vejce a jemně strouhanou mrkev. Vymícháme hladké, řídké těsto a necháme asi 40 minut kynout.
-
2
Z vykynulého těsta v rozpáleném tuku tvoříme malé placičky (případně užijeme lívanečník) a smažíme z obou stran dozlatova.