Mrkvance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Marmeláda jahodová
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Droždí
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 11.11 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 76.7 mg
  • Draslík 99.7 mg
  • Vláknina 4353.3 mg
  • Vitamín A 4353.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, osolíme, do důlku rozdrobíme droždí, vsypeme cukr, vlijeme lžíci vlažného mléka, posypeme trochou mouky a necháme vykynout. Poté vlijeme zbylé mléko, vejce a jemně strouhanou mrkev. Vymícháme hladké, řídké těsto a necháme asi 40 minut kynout.

  • 2

    Z vykynulého těsta v rozpáleném tuku tvoříme malé placičky (případně užijeme lívanečník) a smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu