Kávové cupcakes s máslovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 48

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 185 g Cukr krupice
  • 270 g Cukr moučkový
  • 30 g Karob
  • 100 g Čokoláda 70% kakao
  • 120 ml Mléko acidofilní
  • 130 ml Voda pitná
  • 20 ml Rum
  • 110 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 9.1 mg
  • Draslík 12.9 mg
  • Vláknina 975.8 mg
  • Vitamín A 975.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 160°C a připravíme si formy celkem na 48ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 4 formy pro 12kusů mufin.

  • 2

    Uvaříme silnou kávu: do hrnečku dáme 1 plnou lžíci instantní kávy a zalijeme ji 130ml vroucí vody, kávu dobře rozmícháme.

  • 3

    Připravíme si těsto: do mísy prosijeme 140g hladké mouky a přimícháme do ní 30g karobu, 1 lžičku zázvoru, 185g cukru, 2 špetky mletého hřebíčku, 1 lžičku sody, pomerančovou kůru, 1 špetku soli a čerstvé vejce. Směs promícháme a prošleháme až se všechny suroviny spojí.

  • 4

    Do druhé mísy dáme 110ml oleje, 120ml acidofilního mléka a kávu. Pak postupně tekutou směs budeme přidávat a zašlehávat do sypké směsi. Vše šleháme přibližně 60 sekund do doby, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

  • 5

    Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

  • 6

    Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.

Komentáře k receptu