Nakládané kaštany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 323.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z předepsaného množství surovin připravíme dvě 300 g sklenice naložených kaštanů.
-
2
Kaštany podélně nařízneme, vložíme je do cedníku nad hrncem s vroucí vodou, pára usnadní jejich oloupání. Kaštany oloupeme a zabalíme do kousků procezovacího pláténka a zavážeme nití. Zabalené kaštany vložíme do vody a zvolna vaříme, dokud nezměknou natolik, že je budeme moci propíchnout párátkem. Když jsou kaštany uvařené a ještě horké, odstraníme z nich slupku.
-
3
Mezitím připravíme v hrnci nálev z vody, kukuřičného sirupu, cukru a tobolky vanilky, podélně rozříznuté a bez semínek. Nálev vaříme 5 minut.
-
4
Kaštany položíme na malý podstavec se sítí, který vložíme do nádoby, zalijeme horkým nálevem a necháme na teplém místě. Až druhý den podstavec s kaštany vyndáme, nálev 3 minuty převaříme a znovu nalijeme na kaštany. Celý tento postup musíme opakovat sedm až osm dnů, v případě potřeby přiděláme nálev. Vložíme kaštany do čístých a suchých sklenic, nálev uvedeme do varu a nalijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme.