Krevety s bambusovými výhonky
Suroviny
- 200 g Pórek
- 100 g Vaječný bílek slepičí
- 2000 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Sůl
- 10 g Pepř černý mletý
- 50 g Česnek
- 50 g Cukr krupice
- 150 g Paprikové lusky čerstvé
- 60 g Houby černé
- 70 g Zázvor celý
- 200 g Bambusové výhonky
- 5 g Chilli koření mleté
- 200 g Solamyl
- 100 ml Víno bílé
- 300 ml Olej stolní
- 100 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 34 g
- Sodík 981 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 226.8 mg
- Draslík 274.2 mg
- Vláknina 2740.3 mg
- Vitamín A 2740.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme a promícháme je s bílky, škrobem a solí. Potom je v rozehřátém oleji zblanšírujeme a scedíme.
-
2
Na části tuku zpěníme na plátky nakrájený česnek, papriky nakrájené na kostičky, bambusové výhonky, pórek a černé houby. Přidáme krevety, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Osolíme, přilijeme dezertní víno, přidáme koření a cukr.
-
3
Nakonec vše zahustíme máčeným škrobem a podusíme.