Tvarohové knedlíky se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 19 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 416.6 mg
- Vláknina 9552 mg
- Vitamín A 9552 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.
-
2
Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.)
-
3
Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut.
-
4
Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé.