Bublanina se švestkami
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Švestky
- 110 g Cukr krupice
- 40 g Maizena - kukuřičný škrob
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 124.2 mg
- Draslík 106.4 mg
- Vláknina 2220.3 mg
- Vitamín A 2220.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme.
-
2
Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Poklademe ovocem – polovinami švestek. ale třeba i meruněk, (nakonec můžeme ještě posypat drobenkou.)
-
3
Bublaninu pečeme při 180°C 30-40 minut, podle výšky těsta. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.