Bublanina se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Švestky
  • 110 g Cukr krupice
  • 40 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 124.2 mg
  • Draslík 106.4 mg
  • Vláknina 2220.3 mg
  • Vitamín A 2220.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme.

  • 2

    Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Poklademe ovocem – polovinami švestek. ale třeba i meruněk, (nakonec můžeme ještě posypat drobenkou.)

  • 3

    Bublaninu pečeme při 180°C 30-40 minut, podle výšky těsta. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu